Er zijn diverse types wasbare luiers verkrijgbaar, hieronder vind je kort uitgelegd wat de diverse types inhouden en welke merken er binnen ons assortiment onder dit type vallen. 

 

All-in-one (AIO)

De All-in-one (AIO) luiers bestaan uit één geheel. De absorberende kern zit vastgenaaid aan het waterdichte overbroekje. Hiermee heb je dus een luier die je in één keer aan en uit kunt doen, net als een wegwerpluier. Voor de oppas en kinderopvang / gastouder is dit dan ook een ideale luier. Binnen ons assortiment vind je verschillende merken AIO's. De AIO van Blueberry heeft aan de binnenzijde 12 lagen biologisch katoen. De AIO van Thirsties is gemaakt van stay dry materiaal aan de binnenzijde en de AIO van Mother-ease is gemaakt van hypoallergeen stay dry materiaal of van biologisch katoen. Dit is ook de enige AIO binnen ons assortiment die ook voor de nachten geschikt is. Over het algemeen zijn AIO's vrij lekgevoelig vanwege de pasvorm, maar voor overdag zijn ze, zeker bij een korte verschoningstijd, heel handig.

Tweedelig systeem

Het tweedelige systeem bestaat zoals de naam al zegt uit twee losse delen. Een absorberende binnen gedeelte en een waterdicht, maar ademend, overbroekje. Het absorberende binnen gedeelte is verkrijgbaar in verschillende varianten. Je kunt kiezen voor een vouwluier, die je dus zelf nog moet vouwen. Voorbeelden hiervan zijn de hydrofiele luier, prefold en een strikluier. Deze zijn veelzijdig, relatief goedkoop en drogen snel. Binnen ons assortiment vind je de MuslinZ hydrofiele luiers, de Imagine Baby Prefolds en bamboe flats, Thirsties Prefolds en Geffen Baby Prefolds. Ook kun je voor een voorgevormde luier kiezen, als bijvoorbeeld de Mother-ease Sandy, Imagine Baby One-size Fitted of Geffen Baby Snapless Fitted. Dit zijn volledige luiers die sluiten met drukknoopjes of met een snappi/boingo. Tweedelige systemen met een voorgevormde luier kunnen meestal meer vocht opnemen dan andere type luiers. Eventueel kunnen er extra inleggers los in de luier gelegd worden om de absorptie te verhogen. Bij een goed sluitend overbroekje is de kans op doorlekken klein. Een overbroekje hoeft niet na elke verschoning vervangen te worden, je kunt deze uithangen of afnemen met een droge doek en direct weer gebruiken. Was de overbroekjes om de zoveel dagen naar eigen inzicht of als er vaste ontlasting in zit. Om fijn wasbaar te luieren zijn 5 tot 8 overbroekjes een mooi aantal. Kies voor de lange nachten een voorgevormde luier met een groot absorptievermogen, binnen ons assortiment de Mother-ease Sandy, combineer dit met een overbroekje van PUL of een wolbroekje. 

Snap-in-one (SIO)

Het Snap-in-one (ook wel bekend als all-in-two/AI2) bestaat net als een tweedelig systeem uit twee delen. Een absorberend gedeelte en een overbroekje. Het verschil is echter dat het absorberende gedeelte van het SIO systeem met behulp van drukknoopjes in het overbroekje wordt geklikt. En dan heb je dus een luier die je in één keer aan kunt doen een all-in-one luier. Het grote voordeel ten opzichte van de all-in-one luier is dat dit systeem minder snel doorlekt, omdat het binnen gedeelte voor het grootste gedeelte los zit van het overbroekje. Daarnaast kan het overbroekje over het algemeen een aantal keer gebruikt worden en hoef je alleen het binnen gedeelte te vervangen. Was de overbroekjes om de zoveel dagen naar eigen inzicht of als er vaste ontlasting in zit. Het overbroekje droogt zeer snel en is dus zo weer klaar voor gebruik. De overbroekjes passen ook over prefolds en niet al te brede voorgevormde luiers. De SIO overbroekjes zijn verstelbaar en passen daardoor van geboorte tot zindelijkheid. Binnen ons assortiment is BestBottom het enige SIO systeem. 

Pocketluiers

Pocketluiers zijn luiers met een opening (pocket) in de achterkant, het midden en soms ook in de voorkant. In de opening kunnen één of meerdere boosters geplaatst worden, om zo het absorptie niveau van de luiers aan te passen. De luier kan dan na gebruik met boosters en al in de was, de boosters komen tijdens het wassen vanzelf uit de luier. De boosters kunnen ook los in de pocketluier gelegd worden. Dit is vooral handig als je kindje weinig plast of bij een korte verschoontijd. De booster kan dan vervangen worden, terwijl de luier zelf nog een keer gebruikt kan worden. De meeste pocketluiers zijn dankzij deze uitgebreide verstelmogelijkheden de hele luierperiode van je kindje te gebruiken, dus van pasgeboren tot zindelijkheid! Tevens zijn er pocketluiers op maat verkrijgbaar, de AppleCheeks Envelope Pocket luiers. 

 

 

 

 

© 2019 - 2022 Lieveluiers.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel