De wasbare luiers zijn gemaakt van diverse materialen of materiaal mixen. Hieronder vind je kort uitgelegd de eigenschappen van deze materiaal soorten. 

 

Microvezel/kunstvezel

Microvezel materiaal is een niet natuurlijk materiaal, het is synthetisch. Microvezel mag nooit direct tegen de huid aan gelegd worden. Microvezel neemt zeer snel vocht op maar laat dit ook sneller los. Microvezel fungeert eigenlijk als een soort spons. Snel drogend na wassen. Vaak zit er boven op de microvezel een stay dry laagje, dit is gemaakt van micro fleece en kan tegen de huid gelegt worden. 

Bamboe

Bamboe heeft een zeer hoog absorptie vermogen, bamboe neemt wat trager vocht op maar verdeelt dit beter over de gehele luier / inlegger. Bamboe is van natura temperatuur regulerend. Bamboe heeft wel een lange droogtijd. 

Hennep

Hennep heeft een zeer hoog absorptie vermogen, hennep neemt wat trager vocht op maar verdeelt dit beter over de gehele luier / inlegger. Hennep is van natura temperatuur regulerend, wordt na verloop van tijd wat stug. Hennep heeft wel een lange droogtijd. 

Katoen

Katoen heeft een redelijk absorptie vermogen. Daarnaast heeft katoen een snellere droogtijd dan bamboe en hennep.

Overbroekjes

De meeste overbroekjes zijn gemaakt van PUL (Polyurethane Laminate) of TPU (Thermoplastic Polyurethane). PUL of TPU is een ademende waterafstotende laag wat er voor zorgt dat de onderliggende kleding droog blijft. Tevens vind je bij ons optrekbare wollen overbroekjes. De wolbroekjes hebben een warmte regulerende werking, verkoelend in de zomer en warm in de winter. Voordat het wolbroekje waterafstotend is dient deze voor het eerste gebruik minimaal 3 maal gelanoliseerd te worden met lanoline. Daarna dienen ze met enige regelmaat gewassen en overnieuw gelanoliseerd te worden. Hoe vaak dit noodzakelijk is is afhankelijk van hoe snel je wolbroekje vervilt. De wolbroekjes zijn op maat, kies altijd een maat groter dan de kledingmaat die je kindje nu draagt. 

Fleece

Fleece is een niet natuurlijk materiaal, fleece geeft wel een droog gevoel aan je kindjes billen wat in sommige gevallen erg prettig kan zijn. De pocket luiers hebben vaak een laagje micro fleece aan de binnenkant. Je kunt ook fleece inlegvellen gebruiken voor het droge gevoel of om de vaste ontlasting mee op te vangen. 

© 2019 - 2022 Lieveluiers.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel