Algemene voorwaarden Newborn Huurpakket & FAQ

Wanneer je de Newborn luiers huurt, ga je akkoord met de volgende voorwaarden:

 • Je zorgt voor de luiers zoals omschreven in de meegeleverde gebruiksaanwijzing en wasinstructies.
 • Je wast de luiers bij voorkeur met een poeder voor gekleurde was met minder dan 5% zeep.
 • Je gebruikt geen wasverzachter, bleekmiddelen, vlek verwijderaars, inweek middelen en dergelijke. Dit gaat ten koste van de luiers en kan reactie geven op de huid van de kindjes.
 • Je gebruikt enkel de meegeleverde billencrème CJ’s BUTTer. Wanneer je een niet geschikte billencrème wilt gebruiken, zorg er dan voor dat er altijd een barrière tussen de huid en de luier ligt, door middel van een extra wasbare inlegger of een composteerbaar inlegvel. Niet geschikte billencrème geeft vlekken en tast het absorptie vermogen aan van de luiers.
 • Enkel rookvrije huizen komen in aanmerking voor het huren van het Newborn pakket. Wanneer je huurt, verzeker je ons er van dat niemand in het gezin rookt, ook niet buiten.
 • Je houdt Lieveluiers.nl niet verantwoordelijk voor enige consequentie die ontstaat bij het gebruik van de huurluiers.
 • Je begrijpt dat (een deel van) de luiers gebruikt zijn door 1 of meerdere kindjes. Elk huurpakket wordt bij het retour zenden zorgvuldig gecontroleerd, zodat je ervan verzekerd bent dat je schone, droge luiers in goede conditie ontvangt. Dat betekent ook dat de luiers in bovengenoemde conditie naar ons retour gestuurd worden.
 • Luiers in goede conditie betekent dat de luiers gewassen zijn en gebruikt zijn. Gebruikte luiers mogen vlekken hebben, mits deze acceptabel zijn. Vlekken anders dan borstvoeding – flesvoeding poep, van bijvoorbeeld niet geschikte billencrèmes, zijn niet acceptabel. De luiers zijn vrij van mens en dieren haar en vrij van geuren. Wanneer de luiers in onacceptabele conditie retour komen zal ik daar op moeten handhaven. Als de luiers vervangen moeten worden reken ik daar € 25, - voor welke van de borg wordt afgetrokken.
 • Je stuurt de luiers op tijd naar ons retour. Dat betekent dat het pakket binnen 3 dagen na het einde van de huurperiode bij ons binnen moet zijn. Je ontvangt een retouretiket bij levering van het huurpakket.

Ik ben zwanger, wanneer moet ik het huurpakket aanvragen? 

Je kunt de luiers het beste 6 weken voor je uitgerekende datum aanvragen. Dan kunnen wij een pakket voor je klaarmaken en ervoor zorgen dat het pakket 2 weken voor je uitgerekende datum bij jou binnen is. Zo weet je zeker dat het pakket op tijd binnen is, ook als je wat eerder bevalt dan je verwachtte. Beval je voor week 38? Neem dan contact op dan komen de huurluiers zo spoedig mogelijk je kant op.

Wanneer gaat de huurperiode in? Wat als ik de luiers niet direct gebruik bij mijn pasgeboren baby of als mijn baby later geboren wordt? 

We begrijpen dat een baby bijna nooit op schema geboren wordt. We begrijpen ook dat de eerste dagen met je baby overweldigend zijn en dat je alles op de ‘rit’ wilt hebben eer je met de wasbare luiers begint.  Maar we moeten ook rekening houden met andere families die graag de Newborn luiers willen huren. Daarom gaat de huurperiode in op de dag van geboorte (of op de dag dat je het pakket ontvangt wanneer je baby al geboren is), of je de luiers nu direct op de dag van geboorte gaat gebruiken of niet. Dit is uiteraard gebaseerd op vertrouwen, wij gaan dit niet navragen bij de gemeente. Wij vragen je dus binnen een week of twee een bericht te sturen via email of WhatsApp wat de geboortedatum was, zodat wij een einddatum van de huurperiode kunnen vaststellen.

Wat zijn de verzendkosten? 

Bij Lieveluiers.nl is verzending boven een bestelling van €50,- gratis binnen Nederland. Het Newborn Huurpakket wordt dus gratis verzonden. Als service, omdat je het al druk genoeg hebt met een newborn, ontvang je bij het huurpakket een retouretiket voor het retour zenden van de luiers aan het einde van de huurperiode. Het enige waar jij voor verantwoordelijk bent is het op tijd retourneren van de luiers. 

Wat gebeurt er als in de luiers die ik terugstuur vlekken zitten? Wat als ik luiers kwijtraak of per ongeluk stuk maak? 

 • Lichte vlekken die ontstaan door normaal gebruik zullen niet aangemerkt worden als beschadigd. Droog de luiers in de zon, ook als het bewolkt is zullen de UV stralen je luiers bleken.  
 • Zorg er in ieder geval voor dat je bij het wassen van de luiers eerst een koude wasbeurt (20 graden) met voldoende wasmiddel draait op maximaal 1200 toeren, voordat je ze wast op 60 graden. Een volledige wasinstructie wordt met het huurpakket meegestuurd. Je gebruikt geen billencrème anders dan CJ’s BUTTer (of je gebruikt een composteerbaar inlegvel), geen wasverzachter, bleekmiddel en dergelijke. Wanneer je luiers vlekken hebben van billen crème anders dan CJ’s BUTTer of andere tekenen vertonen van onzorgvuldig gebruik, dan zullen ze als beschadigd gezien worden. De luiers moeten in schone, droge en geurvrije staat retour komen – lichte vlekken zijn oké, maar vieze en stinkende luiers zijn onacceptabel. Ze moeten volledig vrij zijn van dierenhaar, mensenhaar, vuil en geuren, inclusief sigarettengeur en geur van geur maskerende sprays. Wanneer wij de luiers moeten wassen of schoonmaken, dan rekenen wij daar €25,- voor, wat van de borg wordt afgetrokken. Dit beleid berust op onze discretie en is niet onderhandelbaar, controleer de luiers dus goed voordat je ze naar ons terugstuurt. Wanneer luiers zijn kwijtgeraakt of als we luiers terugkrijgen die zo beschadigd zijn dat ze niet meer te gebruiken zijn (ook al zijn ze per ongeluk beschadigd), dan wordt de volledige nieuwprijs van de luier van de borg afgetrokken.
 • Wanneer een luier een defect vertoont dat onder de fabrieksgarantie valt, zoals een gebroken drukknoop of naden die niet goed dicht zijn, neem dan zo snel mogelijk contact met ons op, zodat wij de garantieprocedure kunnen starten en de luier vervangen kan worden.

Wat moet ik doen met meconium? 

Meconium kan net zo behandeld worden als borst/flesvoedingspoep en kan direct de wasmachine in. Wil je dit liever niet, dan kun je de luiers uitspoelen en ze daarna vochtig bewaren voor je ze gaat wassen. Om meconium makkelijker van je baby’s billen af te krijgen, kun je een klein beetje olijf- of kokosolie op de billen smeren tijdens een verschoning. Op die manier krijg je het meconium bij de volgende verschoning makkelijk afgeveegd.

Hoe lang heb ik na de huurperiode om de luiers terug te sturen? 

Je pakket moet een verzenddatum hebben van maximaal 3 dagen na het einde van de huurperiode. Op het huurformulier wat je met de luiers meegestuurd krijgt, kun je de begindatum (geboortedatum van je kindje) van de huurperiode invullen en ook de einddatum (3 maanden later).

Op het moment dat wij het pakket weer in ons bezit hebben, zal de borg minus het huurbedrag binnen 5 dagen terug worden gestort, of je kunt kiezen voor een winkeltegoed. Op je eerste aankoop krijg je 5% korting.

Wat kost het huren van de Newborn luiers? 

Wanneer je een huurpakket bestelt, betaal je direct €250,- borg. Deze prijs is helaas noodzakelijk zodat we er zeker van zijn dat je goed omgaat met de luiers en dat de luiers ook weer retour komen.

Het huren van de luiers kost €8,- per week. Voor 12 weken betaal je dus €96,- Wanneer wij de luiers in goede staat en op tijd retour ontvangen hebben, krijg je de borg minus de huur weer teruggestort. Of je kunt kiezen voor een winkel tegoed. Op je eerste aankoop krijg je 5% korting. Het verzenden en retourneren van het huurpakket is op onze kosten.

Mag ik de luiers ook langer huren? 

Wanneer de luiers nog goed passen en je zou ze graag nog wat langer willen huren, dan kan dat. Geef dit minimaal 2 weken voor het einde van je huurperiode aan. Voor elke week die je langer wilt huren brengen we €9, - in rekening.

Wat als ik de luiers eerder terug wil sturen? 

Ongeacht de reden dat je de luiers niet meer wilt gebruiken, wij kunnen geen geld van het huurbedrag terugstorten. Een deel van de huurkosten zit voor ons in het regelen van de huurpakketen, de administratie etc.. Je betaalt dus altijd het volledige huurbedrag. Ook wanneer je bijna aan het einde van je huurperiode bent en je wilt al overstappen op ‘grote’ luiers, dan mag je het huurpakket wel retour sturen, maar je krijgt het huurbedrag van die laatste weken niet teruggestort. Wil je voor afloop van de huurperiode al luiers aanschaffen, neem dan contact met ons op, dan kun je gebruik maken van een kortingscode die 5% korting geeft op je aanschaf.

Hoeveel luiers zitten er in het huurpakket? Kan ik kiezen welke prints ik wil? 

Er zitten 26 luiers in het huurpakket. Als je alle systemen gebruikt is dit voldoende om om de 2 dagen te wassen. Je kunt niet kiezen welke kleuren of prints van luiers je wilt hebben. Wel kun je kiezen of je een pakket wilt met meisjesprints, jongensprints of een uniseks pakket.

Welke accessoires heb ik verder nog nodig? 

Een bewaarplek voor je vieze luiers, voor je ze in de was doet – dit kan een luieremmer zijn of een wet bag. Wat verder nog erg handig is om te gebruiken zijn wasbare billendoekjes. Ze zijn een natuurlijk en ecologisch alternatief voor wegwerp billendoekjes. Ze zijn erg makkelijk in gebruik en je kunt ze zo mee wassen met je wasbare luiers. Ook heel goed te gebruiken als snoetendoekjes. En als laatste zou je nog composteerbare of wasbare inlegvellen kunnen gebruiken. In principe is borst/flesvoedingspoep volledig in water oplosbaar, dus zal het gewoon uit de luiers spoelen wanneer je ze zo in de wasmachine gooit. Maar heb je liever geen poep in je wasmachine, of wil je zorgen dat je zo min mogelijk vlekken in je luiers krijgt, gebruik dan inlegvellen.

 

© 2019 - 2023 Lieveluiers.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel