Over Lieveluiers.nl

Lieveluiers.nl onderscheidt zich door voor een groot gedeelte merken van buiten Europa aan te bieden. Op dit moment bestaat het assortiment voornamelijk uit Amerikaanse en Canadese merken. Het overgrote deel van de merken wordt geproduceerd in de VS of Canada. Een kleiner deel wordt geproduceerd in China. De eigenaren van de betreffende merken hebben hierbij gekozen voor lokale fabrieken die een bijdrage leveren aan de werkgelegenheid en goede arbeidsomstandigheden in acht nemen. Met enige regelmaat vliegen de eigenaren naar China om een kijkje te nemen.

Al onze merken, van luiers en accessoires tot producten voor de vrouw worden eerlijk en duurzaam geproduceerd. We hebben onze merken geselecteerd op kwaliteit, duurzaamheid, en prijs - kwaliteit verhouding. We hebben luiers en aanverwante producten in ons assortiment voor ieders budget.

Lieveluiers.nl is binnen Nederland exclusief retailer voor de merken AppleCheeks, BestBottom, CJ’s BUTTer, Geffen Baby, Imagine Baby en Sweet Pea Diapers.

Lieveluiers.nl staat voor service, communicatie, klantgerichtheid, toegankelijkheid en laagdrempeligheid.

Heb je vragen over het starten met wasbare luiers, wil je informatie over merken, heb je specifieke wensen met betrekking tot een huurpakket of loop je tegen problemen aan dan kun je altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via het contactformulier of via info@lieveluiers.nl.

 

Over mij

Lieveluiers.nl is opgericht in 2012 en sinds mei 2020 ben ik de huidige eigenaresse. In december 2020 is ook de webshop https://www.mooregreen.nl/ van mij geworden. Hier vind je wasbare luiers en accessoires van veelal Europese merken en zero waste artikelen voor het hele gezin.

Ik ben Mariëlle, 36 jaar, getrouwd met Stefan en moeder van 4 kinderen (2014, 2016, 2018, 2019). In de loop van 2017 heb ik er bewust voor gekozen om thuisblijfmoeder te zijn. Onze oudste zoon heeft een TOS en ASS. De zorg die ik hem wilde bieden was niet te combineren met de verplichtingen en tijd die mijn studie psychologie kostten.

Hoewel dit de beste keus voor ons gezin was in onze situatie ben ik mezelf op enig moment toch wel een beetje voorbij gelopen. Studeren, werken en een gezin is zwaar maar thuisblijfmoeder zijn was mentaal veel zwaarder. Mijn man zette een stapje opzij om mij de ruimte te geven uit te zoeken wat ik wilde. Toen ik daar uit was en de nodigde stappen gezet had voor dat doel (zij-instroom PABO) bleek ik zwanger van onze vierde. Gelukkig had ik zo hard aan mezelf gewerkt dat ik opnieuw de keuze kon maken, en hier ook volledig achter stond (en sta) om nog een aantal jaar thuisblijfmoeder te blijven.

Zwanger en weer babyspullen uitzoeken dus. Toen ik zwanger was van de derde had ik mij al eens verdiept in wasbare luiers maar de omstandigheden waren toen zo dat ik het planmatig nog niet zag zitten. Maar het idee was altijd blijven sluimeren. Drie in de luiers (1 ’s nachts, 2 overdag, 3 verschillende maten) en straks een baby erbij werd me teveel luiers kopen en veel te veel afval. Daar was het plan van de wasbare luiers weer! Na flink googelen en informatie op een aantal websites gelezen te hebben, besloten om een pakket aan te schaffen. En wat waren die luierkontjes leuk! Het pakket was niet helemaal wat ik ervan verwacht had in de zin dat het niet bij alle 3 paste, dus nog een aantal flinke aanschaffen om ook voor de oudste 2 een fijn systeem te vinden. Maar tevreden over het wasbaar luieren was ik zeker. Het voelde gewoon fijn, textiel aan de billen in plaats van wegwerp en veel minder afval. Bij de vierde was dus het plan om direct vanaf de geboorte te beginnen met wasbaar. Weer verdiepen op internet en dan kom je erachter dat er zoveel meer bestaat dan je in eerste instantie wist.

Ondertussen had ik uit enthousiasme al eens tegen mijn man gezegd, ‘zou ik hier nu niks mee kunnen?’. Ik houd van baby- en kind winkels en webshops en wasbare luiers zijn nog zo weinig bekend, terwijl dit juist een hele makkelijke stap is in de richting van bewuster leven en een duurzamere levensstijl. Nostalgie in een modern jasje, sommige dingen van vroeger zijn echt beter, mijn oma had het geweldig gevonden.

Een aantal maanden later, een vierde kindje erbij en onze draai weer gevonden begon dat idee weer te kriebelen. Ik zag het niet als realistisch op korte termijn maar erover praten deden we wel. En daar ineens, midden in de Corona crisis zag ik het bericht dat Lieveluiers.nl te koop stond. Toeval bestaat niet, toch? En daar was dan zomaar het moment, eigenaresse van een webshop in wasbare luiers (en alles wat erbij hoort).

Mijn missie en visie voor Lieveluiers.nl is om merken aan te bieden die kwaliteit en duurzaamheid voorop hebben staan,van materiaal keuze tot productieproces en verpakkingsmateriaal.

Daarnaast sta ik voor openheid en eerlijkheid. Een voordeelpakket van geboorte tot zindelijkheid? Blijkt in de praktijk bijna nooit zo te zijn. Vaak komen er toch extra uitgaven bij. Wat voor het ene kindje werkt hoeft namelijk niet bij het andere kindje te werken. Lichaamsbouw is anders en veranderd, plasgedrag is anders en veranderd. Het is soms zoeken naar de juiste mate van absorptie, de beste combinatie van materialen en weer aanpassen hiervan. Hierin wil ik graag goed en eerlijk begeleiden. Deze begeleiding is een service, hiervoor betaal je niets en je bent ook niet verplicht tot aankopen. Ik hoop vooral dat ik jullie kan helpen om het wasbaar luieren tot een succes te maken.

 

Liefs Mariëlle

© 2019 - 2022 Lieveluiers.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel